onsdag, april 25, 2007

Terry Riley


Les Yeux Fermés & Lifespan består av två soundtracks som släpptes i början av 70-talet. De har tydligen varit sjukt obskyra tills nu, och ack vad glad jag är att de släppts på cd. Le Yeux Fermés består av två låtar på 18:25 minuter och 18:26. De heter Journey from the death of a friend och Happy ending, ja ni förstår ju. Som om inte det vore nog så är filmen Life Span en kortfilmsskräckis med Klaus Kinski. Life Span består av sex något kortare låtar, hela skivan är 71 minuter lång och sjukt vacker, faktiskt inte det minsta otäck. Och på In The Summer är det till och med lite sång. Nu är jag helt löjligt trött, tre dagar i Lysekil can kill you. Det var dock sjukt kul. dotshop.se och de.

2 Comments:

Blogger Stoffe said...

de gamla avant-gardistgubbarna gjorde musik för mellan 30-50 år sen som känns oerhört spännande idag - vet inte om man ska skratta eller gråta! visst, d e sjukt bra, men frågan som dröjer sig kvar är naturligtvis den gamla nöten om vad detta säger om utveckling och den samtida situationen. nä, det där med modernitet, post- eller sen- eller vad man nu vill kalla den ska man nog vara lite varlig med att skrika på gator och torg.

1:19 fm  
Blogger Tatti said...

Ja absolut. Dock Vet jag inte om musik behöver vara nyskapande osv för att vara bra. Men visst det är trevligt med sådant också.

10:13 fm  

Skicka en kommentar

<< Home