måndag, juni 29, 2009

Brock Van Wey

Då var den äntligen här, Bvdub släpper skiva under sitt riktiga namn. Bvdub kommer förövrigt från förkortningen BVW som sedan blev Bvdub, det har alltså inte något att göra med dub, vilken kanske märks i hans rikliga produktion där det mest är ambient och techno, typ.

White Clouds Drift On & On består av sex spår på ca 70 minuter och Brock är på sitt mer ambienta humör, om än med löjligt vackra melodier. På ett par spår finns det vokala partier vilket väl har inte är helt nytt för honom, dock mer än vanligt. Det gränsar ibland till New Age men han håller sig ändå på rätt sida. Det är förstås en sjukt bra skiva och den bör köpas snarast. juno.co.uk eller boomkat.com tex.

Jag har ännu inte nämnt Intrusions versioner som ryms på skiva nummer två. Intrusion aka Stephen Hitchell driver även skivbolaget Echospace som släppt den här skivan, han utgör även halva Deepchord by the way (kolla även upp Rod Modell). Man bör snarast skaffa allt som har att göra med Echospace och man kan faktiskt börja med den här skivan fast det är den första som inte har något att göra med Deepchord. Hitchell tyckte så mycket om Brocks låtar att valde att göra egna versioner av dem, och faktum är att det låter minst lika bra som Brocks, och det är så mycket mer än ett par trötta remixer. Det lär lätt vara årets mest prisvärda skiva, ett vackert löfte om en kommande, sval höst.

Jag är som oftast, för trött för att länka. Nähä snart dags att lira tennis, resskiva blir nya Budd/Wright.

2 Comments:

Blogger Joakim said...

Snopet med tennisen. Vi försöker nästa vecka igen?

1:49 em  
Blogger Tatti said...

Hehe det är lugnt, ja det kanske är bättre kl åtta.

2:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home