tisdag, januari 17, 2006

Lo-fi-dub

Jane bestående av Panda Bear (Noah Lennox) och Scott Mou har tidigare släppt Berserker. Innan de spelade in den så spelade de in Coconuts som dock släpptes efter Berserker. Berserker bestod av fyra långsamma, mörka "danslåtar", fyra låtar på en timma, den här gången är det två låtar på drygt femtio minuter. Första låten den 23 minuter långa "Coconuts" är mörk dub inte helt olikt Criterion eller Doily som släppt ett par mycket trevliga tolvor på The Broklyn Beats (ja det stavas så), Panda Bear´s sång, ylande finns hela tiden närvarande och en trasig pianoslinga, hela skiten låter trasigt. Låt nummer två "Ossie" är inte så mycket dub kanske, eller jag vet inte det finns nog en liten rytm där någonstans bra är det i alla fall, lite otäckt. Skaffa denna skiva från othermusic.com och om du inte gjort det köp även Panda Bear´s senaste singel.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Är det någe sväng på de här bitarna, då? Undrar om de står att finna på Pennies from heaven? Di ha ju sa mö fina grejer dä!
Nä, men d kan fan va dags å dra dit för att skaka loss lite gamla skrotjazz-plattor! E stället underskattat eller bara för gammelgubbigt? Antagligen det sistnämnda men att fiska i okända vatten kan löna sig, eller så får man bottennapp på första utkastet, drar upp en sörjig storbandsstövel och sticker hem utan den där gammelgäddan man trånat efter.
Kanske lika bra att återigen lösa säsongskort i sina bakvatten!

8:43 em  
Blogger Tatti said...

Hehe den kommer jag förstås få äta upp ett tag eller?

12:14 fm  
Blogger nissesnok said...

tatti, ska jag skriva DP eller TZ på brevet?

3:19 em  
Blogger Tatti said...

DP

3:51 em  

Skicka en kommentar

<< Home